07 sep. MONTBLANC @ Claustre de Sant Francesc
(5a i darrera jornada de Musicall 2018)

xavier-calvet

https://www.youtube.com/watch?v=1QiMBRHfTT0

XAVIER CALVET
PONY HUNT
HIGH TINY HAIRS
WE MIGHT BE GIANTS (DJs)


L’ocell de foc (Firebird, en anglès) és un ésser mitològic, una bellíssima au de plomatge resplendent, que suposa alhora una benedicció i una condemna per a qui s’atreveixi a capturar-lo. Aquesta ambivalència està molt present a ‘Firebird’ (BCore Disc, 2017), el primer disc en solitari de Xavier Calvet, l’incombustible líder de Bullitt. El disc es descobreix com una mena de roadtrip que transita per alguns dels paisatges del so típicament Americana (amb ressons als primers Wilco, a The Jayhawks o al Ryan Adams més proper al country, sobrevolant per tot el disc) sota un mantell de melodies eminentment pop, una cosa que ja és marca de la casa a tots els discos signats per Calvet. Els textos recullen algunes de les seves vivències dels últims anys, amb interessants reflexions sobre la vida, la mort, les relacions humanes i els sentiments oposats, sovint contradictoris, que sorgeixen d’aquestes. Com un ocell de foc, el bo de Xavier Calvet se serveix de les ales incandescents que li brinda la música per a compartir els seus records i reflexions. Com un ocell de foc, el músic de l’etern somriure brilla com mai en aquestes cançons plenes de sinceritat i emoció.

Pony Hunt és una cantautora d’Oakland (Califòrnia, Estats Units) amb procedència de Chicago. Se la relacionat amb gèneres com el folk, el soul, el country i el blues.
La seva guitarra sona amb reminiscències del blues del Delta i aromes del Tin Pan Alley. El seu principal distintiu és una veu molt característica, de vegades fantasmal, que acompanya d’un estil íntim, vulnerable i confident que es clava directament al cor.
Tot i ser actualment una banda montblanquina de totes totes, High Tiny Hairs va néixer a Minnesota (Estats Units) com el projecte més personal de Benjamin Bachman. Anteriorment guitarrista d’un bon grapat de bandes d’aquesta zona nord-americana, les cançons d’aquest projecte miren cap al pop-rock psicodèlic, amb un peu posat a Alex Chilton i l’altre a Syd Barrett. El Ben es va traslladar a viure a Montblanc fa un parell d’anys i va formar la nova banda amb músics de la Conca de Barberà. Després d’un primer disc publicat quan encara vivia a Minneapolis, l’any passat van editar el seu segon disc i, per a després d’aquest proper estiu, s’espera que les seves noves cançons estiguin a les prestatgeries de les botigues de discos.

Anuncios