23 nov. REUS @ Bravium Teatre (Festival Accents)  Orange admission tickets fully isolated on white (with path).

Argazkia Emezeta w

ANARI Alberdi és una cantant i compositora basca nascuda a Azkoitia (Gipuzkoa, Pais Basc) el 1970. Al llarg de la seva ja llarga carrera, ha demostrat ser una de les vocalistes femenines amb més personalitat del nostre entorn, amb influències que van des de Nick Cave a Bob Dylan, abraçant des dels seus inicis un rock descarnat i poètic ple d’emocions.
Les seves primeres passes a la música les va fer com a baterista al grup Psych Out (juntament amb membres d’Akauzazte), amb lletres en anglès, tot i que posteriormente va optar per l’euskera com a forma d’expressió, debutant el 1997 amb un disc homònim al que col·laboren Mikel Abrego (Bap!!, Negut Gorriak, Fermín Muguruza), Xabi Strubell (Dut, Zura) i una varietat de músics bascos que la seguiran acompanyant als seus discs posteriors.


‘Habiak’, el seu segon àlbum, va arribar l’any 2000. A l’igual que el seu debut, el disc va ser un èxit de crítica, arribant a les llistes dels millors discs nacionals de l’any. A més, la revista Rockdelux va incloure aquest disc entre els 100 millors discs nacionals del segle XX.
El 2005 es publica el seu tercer disc, ‘Zebra’, aquesta vegada amb un gir cap a l’electricitat gràcies a sobretot a Karlos Osinaga (Lisabö) com a encarregat del so. Deu cançons per a escoltar, sentir i sentir-se acompanyat.
El seu següent disc, ‘Irla Izan’ (2009), la confirma com a punta de llança de l’apertura musical de l’euskera i la situa a la cúspide de l’escena musical basca, obtenint elogis per ésser aquest un disc valent, sincer i dotat d’un lirisme salvatge.

I al capdamunt de l’escena musical (no només) basca segueix…