27 mar. LLEIDA @ Cafè del Teatre

Thalia Zedek i Chris Brokaw. Chris Brokaw i Thalia Zedek. Ambdós lideraven Come, sense dubte una de les més importants bandes nord-americanes de la dècada dels noranta, autors de potentíssims discs de Rock independent, algun d’ells reeditat en format de luxe el passat 2021.

No estan de gira junts, ni tan sols acostumen a actuar plegats, però aprofitant la seva coincidència a Europa presentant els seus respectius darrers treballs en solitari, el barceloní Mini Festival els va convèncer per a una excepcional actuació en aquest format. I la gent del Cafè del Teatre va estar alerta per a aprofitar l’avinentesa i portar l’espectacle també a la seva ciutat. Dos únics concerts a Europa, Barcelona i Lleida.

Thalia Zedek va créixer a Washington DC i va començar a tocar sota la gran influència de Patti Smith. El 1979 es va traslladar a Boston per a estudiar a la seva universitat, i allà va formar les seves primeres bandes, la primera formada íntegrament per noies i anomenada White Woman i la segona Dangerous Birds. Posteriorment va formar part, com a vocalista, de Live Skull, banda de Nova York de la que va formar part fins al seu retorn a Boston on va formar Come juntament Chris Brokaw, llavors baterista de Codeine. L’any 2001 Come se separava i Thalia Zedek començava la seva carrera en solitari. Actualment, a més d’actuar sola i amb la seva Thalia Zedek Band, forma part del grup E i col·labora amb infinitat de bandes.

Chris Brokaw és conegut sobretot per haver estat part essencial a grups com Codeine i Come… tot i que la seva carrera en solitari també és extensa i reconeguda. Entre altres projectes i bandes, va ser fundador del grup Dirt Music, juntament amb Chris Eckman (The Walkabouts) i Hugo Race (The Wrickery, Nick Cave & The Bad Seeds,…). A més, ha acompanyat com a guitarrista a amics com Thurston Moore, Steve Wynn o Evan Dando entre molts altres.